Izrada ove stranice sufinacirana je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

 

This web page has been co-financed by the European Union from European Maritime and Fisheries Fund

LAGUR Istarska batana

Centar 214, 52203 Medulin

Tel: +385 52 606 037

Mob: +385 91 621 50 63

e-mail: lagur.istarska.batana@gmail.com

Facebook: LAGUR/FLAG Istarska batana

Ciklus prezentacija Lokalne razvojne strategije u ribarstvu LAGUR-a Istarska batana

01.12.2017

 

S ciljem informiranja stanovništva o Lokalnoj razvojnoj strategiji u ribarstvu i budućim natječajima, LAGUR Istarska batana je tijekom studenog organizirao dvotjedni ciklus prezentacija u svim gradovima i općinama – osnivačima LAGUR-a (Medulin, Rovinj, Ližnjan, Bale, Fažana, Vodnjan, Barban, Svetvinčenat, Marčana i Kanfanar). U konačnici je gotovo 150 predstavnika civilnog, javnog i privatnog sektora upoznato sa budućim natječajima kojima će se financirati projektne ideje morske i/ili ribarske tematike s područja LAGUR-a.

 

Natječaje će u skladu sa uredbama Europske unije i pod okriljem Ministarstva poljoprivrede, Uprave za ribarstvo raspisivati LAGUR Istarska batana, a bit će usmjereni financiranju ideja prvenstveno obrazovno-odgojnih ustanova, organizacija civilnog društva, gospodarskih subjekata iz sektora ribarstva, ugostiteljstva i turizma, javnog sektora te svih ostalih građana sa idejom udruživanja radi provedbe projekta povezanih sa morem i/ili ribarstvom na području gore navedenih gradova i općina južne Istre.

 

Prvi će natječaji biti raspisani početkom 2018. godine, a zainteresirani građani će putem jednostavne prijave moći sufinancirati svoje projekte bespovratnim iznosima od 1.000 do 25.000 Eura po projektu i sa stopom sufinanciranja od 50 – 100% ovisno o vrsti natječaja.

Svi natječaji će uz pripadajuće obrasce za prijavu biti objavljeni na web stranici LAGUR-a Istarska batana (www.lagur-istarska-batana.hr) i Facebook stranici te biti otvoreni minimalno 30 dana.

 

Lokalna razvojna strategija u ribarstvu LAGUR-a Istarska batana odobrena je od strane Ministarstva poljoprivrede u lipnju 2017.g u iznosu od preko 11 milijuna kuna bespovratnih sredstava od kojih je 75% usmjereno direktnom financiranju projekata koji valoriziraju ribarsku tradiciju i more.

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Izdvojene novosti

Održana manifestacija "Od mora do stola", 28. rujna 2019. godine

02.10.2019

1/10
Please reload

Zadnje novosti
Please reload

Arhiva
Please reload